Indlæg til Folkebladet, marts 2018, Mettes hus

 

Før og Nu

Parti fra Helnæs Byvej

Billederne illustrerer Helnæs Byvej 42 til 38 i henholdsvis 1908 og nu.

Centralt i billedet er nummer 42, der blev opført i 1890. Formentlig blev det bygget af murermester Anders Andersen som bolig for den yngre bror, skræddermester Johan Jørgen Andersen, og dennes familie. I tidsrummet 1898 til 1906 er huset overtaget af en anden skræddermester, Johan Karl Vikkelsø. Herefter og frem til 2006 har huset dannet ramme om erhverv og bolig for flere generationer af samme malermesterfamilie Nielsen. I 1954 udførtes en større om og tilbygning med tilføjelse af vinkelbygning på det oprindelige hus og ændring af det hvide baghus. Fra 2006 har antropolog og keramiker Mette Jørgensen ejet huset og er også kunstneren bag det flotte keramiske stentøjsmaleri på husets gavl mod vejen til stor glade for omkringboende og passerende på vejen tæt forbi.

Nummer 40 blev bygget i 1862 og nummer 38 i 1866. Det sidste har også været bolig for Carlo Jacobsen, ildsjæl, der har haft en uvurderlig betydning for lokalhistorie om og på Helnæs.

Kirsten Rasmussen og Helle Blume

Helnæs Lokalhistoriske Arkiv


 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *